2012. január 22., vasárnap

Köny vagy e-könyv?

Az e-book olvasók elterjedésével nagy valószínűséggel egyre kevesebb könyvet fognak vásárolni az emberek. De sose felejtsük el, hogy egy elektronikus kütyünek sosem lesz új könyv illata. Pedig annál kevés jobb dolog van. Persze nem akarok én a fejlődés útjában állni. Tény, hogy praktikus megoldás. Egy ideig nagyon elleneztem, de már én is belátom, hogy vannak helyzetek, amikor jól jöhet. Az például pozitívum lenne, ha a nyaralásra bepakolt bőrönd felét nem a könyvek foglalnák el.
Viszont otthon, lefekvés előtt, nyáron a kertben vagy egy esős őszi napon teázgatva, csak is egy szép borítós, jó illatú, vagy épp saját történettel rendelkező, égi kötésű könyv adhatja meg azt az igazi szív melengető érzést.
Arról nem is beszélve, hogy egy pdf lista sosem fog eltölteni azzal az érzéssel, amit Prága gyönyörű könyvtárában éreztem.
 
Prága 


Most pedig nézzünk néhány kevésbé klasszikus megoldást könyvek tárolására:

Könyv könyvespolc
Csak lazán
Hely kihasználás
Konyhába
Nem is olyan csúnyák azok a falból kiálló csövek...
Minden jó valamire
Egy kis magyar vonatkozás
Ha már a könyveknél tartunk: minden könyvbarátnak ajánlom, hogy látogasson el erre az oldalra.
 

Még valamit szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Nem meglepő módom egy könyvet. Micael Ende írása Momo szép és elgondolkodtató története. Ende sajnos nálunk nem igazán ismert, de a Végtelen történet talán mindenkiinek ismerősen cseng. Momo egy nagyon fontos és dologra tanít meg minket, ráadásul talán még sosem volt olyan aktuális ez a könyv mint a mai rohanó világban.
"Az idő maga az élet, és az élet a szívben lakozik. Minél inkább takarékoskodnak vele, annál szegényebb, sivárabb és hidegebb lesz a jelenük, és annál idegenekké válnak önmaguk számára is."
Ha tetszett a poszt, kövesd a blogot Facbookon is!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése