2012. július 24., kedd

Ajánló: Vintage Bazaar

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy - szerintem - arra érdemes honlapot. A Vintage Bazaar oldalon és a hozzá kapcsolódó ApaCukababa blogon sok-sok szépséget találhattok.


A néprajzos és képzőművész páros elsősorban régi, vintage bútorok, újra felfedezésével és/vagy felújításával foglalkozik, de találhattok náluk rusztikus, shabby stílusú kisebb lakberendezési kiegészítőket, aranyos apróságokat is. A tárgyak, enteriőrök fotózásokhoz is kölcsönbe vehetők. 
A kínálat folyamatosan bővül, érdemes néha ellátogatni a bazárba.


Következzen most egy kis ízelítő Neuvirth Judit és Födő Gábor szerzeményeiből és alkotásaiból. 
A kérdéseimre Judit válaszolt, köszönet érte!


Judit, ApaCukababa néven egyedi, fénykép utáni rongybabákat is készít. Nászajándéknak, szülinpra -  vagy csak úgy - remek, egyedi, ötletes ajándék.


Házi Manó: - Hogyan jött az ötlet, hogy régi tárgyak felkutatásával, újragondolásával foglalkozzatok?
Judit: - Szeretjük a régi tárgyakat, bútorokat, jó köztük lenni. Igazi esztétikai élmény nekünk egy régi melléképületbe bemenni. Falusi szállással foglalkoztunk, így közel jutottunk ezekhez a tárgyakhoz, amikből felhalmoztunk egy adagot. Úgy gondoltuk, hogy ezek másoknak is tetszhetnek, így elindítottuk a Vintage bazaar oldalunkat, ahol folyamatosan frissítjük tárgyainkat. Valamihez egyáltalán nem nyúlunk hozzá, valamit csak lemosunk, de akad olyan is, aminek új funkciót adunk.


H. M.: -Miként oszlanak meg köztetek a feladatok?
J.: - A tárgyak, bútorok beszerzését közösen végezzük. A blogírással és textiles munkákkal én foglalkozom, Gábor festés, javítás, fúrás, átalakítás, famunkákkal.


H. M.: - Hogy dől el, hogy egy adott tárgyat ki alakíthat át? Elő szokott fordulni, hogy valami egészen mást szeretnétek kihozni ugyanabból a darabból?
J.: - Ez valahogy természetes „kiválasztódás”. Amihez fúrni, kalapálni kell, azt mindenképpen a Gabi csinálja, én inkább a textiles-kézműves vonalon mozgok. Még nem fordult elő, hogy mást szerettünk volna egy tárgyból, mert szinte rá van írva, hogy mit lehet belőle kihozni.

 
H. M.: -Kinek melyik a kedvenc alkotása?
J.: - Nagyon szerettem készíteni a horgolt puffot, a Gabinak pedig a palóc ház ablakszárnyából készített krétatábla, ami az elsők között készült el.


Az én kedvenceim: a tükrös ablakkeret és a zsákvászonnal borított kerti szék.


Ha tetszett a poszt, oszd meg ismerőseiddel, majd látogass el a blog Facebook oldalára is, ahol még több érdekességet találhatsz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése