2012. október 23., kedd

Gyönyörű, rusztikus és spanyol

Egy három évszázados, rusztikus nyaralóba cseppentünk El Mueblebón, Katalóniaban. A Nuri Vidal építész tervei alapján felújított, az 1700-as évek elején épült ház, ház sok változáson ment keresztül és némi bővítésen ment keresztül. Jelenleg egy fiatal pár és három gyerek számára biztosít csodás otthont. Bár a ház Spanyolország egyik legszebb városában található, mégis úgy tűnik, el van szigetelve a világtól. Ez a hely, a nyugalomé, a kert egy oázis, melyet a kőkerítés védelmez.


 
Az épület helyreállításakor megőrizték a ház régi jellegét, de az ablakok és az ajtók is nagyobbak lettek, így hagyva utat a természetes fénynek és ezzel csak világosabb, de tágasabb is lett a ház. Az étkezőből, a nappaliba onnan pedig egyenesen a tornácra és a kertbe jutunk. A festett cement gerendák, a konyha és étkező boltíves mennyezet, fenyő gerendák a hálószobában, mind nyugalmat és harmóniát sugároznak, minden a helyén van, és mindennek megvan a jelentése.


Ha tetszett a poszt, oszd meg ismerőseiddel, majd látogass el a blog Facebook oldalára is, ahol még több érdekességet találhatsz!

Forrás: 1kindesign

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése