2013. január 21., hétfő

Origami-rózsás mécsestartó

Az origamival a legegyszerűbb szép dolgokat csinálni, és nem is kell hozzá bonyolult technika :)

Én most a rózsát válaszottam: egyszerűen csak be kell ütni youtube-ra, hogy mit keresel és kismillió verzióval találkozhatsz --> rózsa könnyedén


Először is meghajtottam a rózsákat; rátok van bízva, hogy mennyit és milyen színűt, nekem még maradt is ki egy kevés.
 

Ezek után elővesszük azt az üveget vagy dobozt vagy amit szeretnénk kidíszíteni - nem kell pont gyertyatartónak lenni, lehet egy doboz az ékszereknek, édességeknek vagy bármi; én ezt ajándéknak szánom, szóval egy üvegpoharat tisztítottam le:


Egyszerű kollázstechnikával és egy kis vízzel felhígított ragasztóval meg újságfecnikkel lassan befedtem mindenhol, hogy a szalvétta gyűrődés nélkül jobban megmaradjon rajta.


Én megvártam, amíg megszárad, de ez nem muszáj. Utána a kiválasztott szalvéttát (én fehéret választottam, magában nyomott mintával, de lehet bármilyen mintás, vagy amilyen van :3) és rátettem ugyanazzal a módszerrel, utána lefordítottam, hogy megszáradjon és közben ne ragadjon sehova.


Meg kell várni amíg megszikkad mert addig szakad, ragad és minden baja lesz :) utána már csak annyi a feladatunk, hogy ízlés szerint rátegyük a rózsákat meg amit akarunk, lehet rá írni, hiszen a ragasztó keményre szárítja a papírt. Én tettem rá pár katicát is :)


Ha tetszett a bejegyzés, látogass el a blog Facebook oldalára is még több ötletért!

képek: Xéni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése