2013. február 14., csütörtök

Lakberendezés - Skandináv stílus

Skandinávia... Finnország, Svédország, Norvégia és Dánia... északi országok, ahol hamar lemegy a nap, ahol zord a tél és sötétség uralja a havas tájat... ahol a nyár csodás, tiszta levegőjű...ahol a vízesések, fjordok tiszta vize és a magasló hegyek csalogatják a turistákat és fotósokat... ahol a finn tavak és a Mikulás található :) ahol nyugalom és béke honol, ahol a szigetekre csak kis kompokon lehet eljutni, ahol a rénszarvas baktat az úton át …


A lakberendezési stílus pedig ehhez a nyugalomhoz igazodik. Lehetőség szerint nagy ablakokat terveznek, hogy minél több természetes fény jusson be rajta, a terek egyszerűek, a bútorok egyszerűek és ésszerűek.
Sok világos színt használnak a kinti hosszú sötét ellensúlyaként, tehát fehéret és világos tört színeket a falakon, a bútorokon és a burkolatokon egyaránt.
A hajópadlók és bútorok fenyő és nyírfa színben, vagy fehérre, világos galambszürke színre festve csalogatják be az ottani lakókat... kandallók ontják a meleget, a farakás mellette pedig biztos nem csak dekoráció.
Szívesen használnak természetes anyagokat otthonukban, a vidámságot pedig világos, tört színű párnákkal, képekkel és szőnyegekkel csempészik be.
Akár modern, akár régebbi bútorokkal rendezik be őket, összességében megkapó, tiszta és rendezett hangulat árad ezekből a lakásokból!
Ha tetszett a poszt, oszd meg ismerőseiddel, majd látogass el a blog Facebook oldalára is, ahol még több érdekességet találhatsz! 

Forrás, ahol még több skandináv stílusú képet is találsz:: Pinteres - Szekeres Vera

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése