2013. március 2., szombat

Tavaszi koszorú

Immár március 2-át írunk, lassan - remélem - vége a télnek. Nemsokára elkezd ébredezni a természet a hosszú, mély álmából. Már alig várom, hogy kibújjanak az első rügyecskék, és virágba boruljon a világ. Úgy gondoltam ideje lenne lecserélni a téli dekorációt. Várván a jó időt ma egy tavaszi koszorú készítésére invitállak benneteket, bár ezek a képek még nem a vibráló tavasz színeivel készültek, de ti elkészíthetitek más színekkel is... :-)))


Lássuk a hozzávalókat:
  • 1 db habkoszorú
  • 1 db kétágú ágacska
  • zöld és barnás-fehéres fonál a díszítéshez
  • ragasztó
  • színes papír a virágokhoz
  • madárka, vagy pillangó 


Első lépésként nincs más dolgunk, mint a fonállal befedni a koszorút és a faágacskát. Nagyon egyszerű, a fonál egyik végét rögzítsük ragasztóval a habkoszorúhoz, majd tekerjük körbe az egészet az alábbi módon.


Majd ugyanezzel az eljárással fedjük be az ágacskánkat is. Ha jól dolgoztunk, akkor nekünk is lett egy ilyen szép alapunk és ágacskánk.


Elkészültünk az alappal, ezután nekiállhatunk a virágoknak. Vegyük a színes papírunkat, és a képen látható módon vágjuk ilyen formákat ki belőle. Majd feltekerve formáljunk belőlük virágokat. Ezek után nincs más hátra, mint felragasztani őket a koszorúra. Teljesen rátok van bízva, hogy milyen formában, mekkora és hány virággal dolgoztok, a lényeg a kreativitás.


A pillangót, vagy madárkát magatok is megrajzolhatjátok, de ki is nyomtathattok egyet. Bár hobbiboltban biztosan akad pár pillangó, ha nincs kedvetek, vagy netán időtök rajzolgatni.


És lássatok csodát, íme a végeredmény, szerintem nagyon szép lett. Ha az a képen látható módon ajtóra szeretnétek kirakni, akkor nincs más teendő, mint egy széles szalaggal felkötni az ajtóra... esetleg kis masni... de ezt már tényleg a fantáziátokra bízom.Ha tetszett a poszt, oszd meg ismerőseiddel, majd látogass el a blog Facebook oldalára is, ahol még több érdekességet találhatsz!

Forrás: asoftplace

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése